U prodaji su ulaznice za svečanu zagrebačku premijeru 2. listopada u Lisinskom

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, putem online prodaje na www.ulaznice.hr i na prodajnim mjestima u sustavu ulaznice.hr.
Dnevnik DB_still_11
Svečana zagrebačka premijera apsolutnog pobjednika Pulskog filmskog festivala kojoj će nazočiti redateljica Dana Budisavljević, glavna glumica Alma Prica, svjedoci iz filma, glumci i filmska ekipa. Nakon projekcije bit će održan razgovor s protagonistima.
Nagrađen Velikom zlatnom arenom za najbolji film, Zlatnim arenama za režiju, montažu i glazbu te nagradom publike s ocjenom 4.9 i nagradom filmskih kritičara Europe i Mediterana, ‘Dnevnik Diane Budisavljević’ najiščekivaniji je hrvatski film ove jeseni koji od trijumfa u pulskoj Areni ne prestaje intrigirati publiku.
‘Dnevnik Diane Budisavljević’ istinita je priča o najboljim ljudima u najgorim vremenima.
U Nezavisnoj Državi Hrvatskoj na snazi su rasni zakoni. Diana Budisavljević u jesen 1941. doznaje da se majke i djeca pravoslavnog podrijetla odvode u logore u blizini Zagreba. Broj i oznaku nepodobnog dobiva i njezin suprug, poznati zagrebački liječnik Julije Budisavljević. U atmosferi straha i prijetnji, nepokolebljiva i predana ideji humanosti, Diana s nekolicinom prijatelja iz svoga stana pokreće riskantnu akciju kojom je od sigurne smrti spašeno više od 10 tisuća djece. Završetkom rata njezino austrijsko podrijetlo postaje nepoželjno, a zasluge za najveću akciju spašavanja u Drugome svjetskom ratu prešućene do današnjih dana.
Film se prikazuje s engleskim podnaslovima.

KONTAKT

Hulahop d.o.o. za filmsku produkciju i usluge u kulturi
Nova Ves 18
HR 10 000 Zagreb

Produkcija i distribucija
info@hulahop.hr
tel +385 (0)1 390 70 74
fax +385 (0)1 466 64 43

Mediji
press@hulahop.hr
mob: +385 99 8124 407