Turnejom ekipe i svečanim projekcijama Dnevnik Diane Budisavljević kreće u kina Bosne i Hercegovine

Poklon u Beograd (foto: Anastasija Zec)

Turnejom ekipe filma ”Dnevnik Diane Budisavljević“ i svečanim premijernim projekcijama u Sarajevu, Banja Luci i Bihaću najavit će se redovno prikazivanje filma u kinima Bosne i Hercegovine od 5. prosinca. Distributer filma u Bosni i Hrcegovini je Blitz, a igrat će u CineStar kinima u Banja Luci, Mostaru, Bihaću i Tuzli, Cineplexxu Banja Luka, CinemaCity i Meeting Pointu u Sarajevu te gradovima Prijedoru, Trebinju, Foči i Andrićgradu.

Svečana premijerna projekcija filma “Dnevnik Diane Budisavljević” uz gostovanje redateljice Dane Budisavljević, glavne glumice Alme Price, povjesničara Silvestra Milete i svjedoka iz filma Živka Zelenbrza održat će se u četvrtak, 5. prosinca u CineStaru 4DX Delta Planet u Banja Luci.

Ulaznice za svečanu premijeru u Banja Luci – LINK
***Zbog velikog interesa za premijernu projekciju u Banja Luci, uz termin u 19.00h, dodali smo i projekciju od 19.15h za koju možete kupiti ulaznice na stranicama CineStara BiH ili u kinu. Ekipa filma poklonit će se publici na objema projekcijama.

 


Potom slijedi svečana premijera u CineStaru Bihać 7. prosinca uz gostovanje redateljice i svjedokinje iz filma Nade Vlaisavljević.

Ulaznice za svečanu premijeru u Bihaću – LINK

 

Tome će prethoditi projekcija u Sarajevu 3. prosinca na filmskom festivalu SarajevoFest uz gostovanje redateljice te glumaca Alme Price i Ermina Brava

Ulaznice za SarajevoFest – LINK

 

Beogradska premijera (foto:Tanja Drobnjak)
Beogradska premijera (foto:Tanja Drobnjak)

 

“Ponosni smo što nakon velikog uspjeha kod publike u Hrvatskoj i Srbiji film dolazi pred gledatelje Bosne i Hercegovine odakle su rodom brojna djeca koju je Diana Budisavljević spasila svojom velikom humanitarnom akcijom tijekom Drugog svjetskog rata”, stoji u izjavi producenta filma, zagrebačke tvrtke Hulahop.

Film “Dnevnik Diane Budisavljević” premijerno je prikazan ljetos na Pulskom filmskom festivalu gdje je ispraćen uz ovacije publike, a srčano ga je dočekala i beogradska publika na trima uzastopnim premijernim projekcijama sredinom studenog.

Film već deveti tjedan igra u hrvatskim kinima gdje ga je dosad pogledalo više od 30 tisuća ljudi, te u Srbiji gdje ga je u prva dva tjedna prikazivanja vidjelo 15 tisuća gledatelja.

Uz šest nagrada na Pulskom filmskom festivalu, među kojima i Velikom zlatnom arenom za najbolji hrvatski film, “Dnevnik Diane Budisavljević” nedavno je dobio Nagradu publike i nagradu Human Rights na beogradskom festivalu Slobodna zona, “Nagradu PLUS za najbolji film za mlade” na Zagreb FIlm Festivalu, a redateljica Dana Budisavljević nagrađena je na filmskom festivalu u njemačkom Cottbusu za najbolje debitantsko ostvarenje.

“Dnevnik Diane Budisavljević” igrano je dokumentarni film o najboljim ljudima u najgorim vremenima. Glavnu ulogu Diane Budisavljević tumači Alma Prica, njenog supruga Julija Budisavljevića igra Igor Samobor, njegovu sestru Miru Kušević igra Mirjana Karanović, a prvu filmsku ulogu nadbiskupa Alojzija Stepinca ostvario je Livio Badurina. U ostalim ulogama su Areta Ćurković, Ermin Bravo, Krešimir Mikić, Vilim Matula, Urša Raukar, Biserka Ipša i dr. Film je nastao u produkciji Hulahopa iz Zagreba te u suradnji sa slovenskim i srpskim producentima December i This and That Productions. Sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, Slovenskog filmskog centra, Filmskog centra Srbije, HRT-a i europskih fondova MEDIA i EURIMAGES.

Sve informacije o filmu redovito se ažuriraju na Facebook stranici filma i službenoj web stranici filma.

 

RASPORED PRIKAZIVANJA U BOSNI I HERCEGOVINI

 • CineStar Mostar 05.12.2019
 • CineStar Tuzla 05.12.2019
 • CineStar Bihać 05.12.2019
 • CineStar Banja Luka 05.12.2019
 • Cinema City 05.12.2019  
 • Cineplexx Banja Luka 05.12.2019
 • Andrićgrad 05.12.2019
 • Prijedor 05.12
 • Meeting Point 16.12., 19. – 20.12.2019
 • Foča – naknadno
 • Trebinje 12. – 17.12.

KONTAKT

Hulahop d.o.o. za filmsku produkciju i usluge u kulturi
Nova Ves 18
HR 10 000 Zagreb

Produkcija i distribucija
info@hulahop.hr
tel +385 (0)1 390 70 74
fax +385 (0)1 466 64 43

Mediji
press@hulahop.hr
mob: +385 99 8124 407