Riječko Art-kino Croatia novu sezonu otvara našim filmom

Film Dnevnik Diane Budisavljević u Rijeci se prikazuje u sklopu programskog pravca Doba moći, dijela programa Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture
Jelsa2

Veliko otvorenje nove sezone Art-kina u znaku je nagrađivanog filma Dnevnik Diane Budisavljević koji će se, uz gostovanje redateljice Dane Budisavljević i članova filmske ekipe, premijerno u Art-kinu prikazati 13. rujna u 20 sati. Idućeg se jutra u Art-kinu održava program Kava s autoricom gdje će zainteresirana publika moći porazgovarati s redateljicom filma.

Jedanaesta filmska sezona u Art-kinu otvara se u petak, 13. rujna u 20 sati velikom riječkom premijerom Dnevnika Diane Budisavljević, ovogodišnjim laureatom Pulskog filmskog festivala koji je nakon premijere u prepunoj Areni doživio osmominutne stajaće ovacije. Režiju potpisuje Dana Budisavljević, prva autorica nagrađena Velikom zlatnom arenom za najbolji film, koja će, uz ostale članove filmske ekipe prisustvovati riječkoj premijeri.

Opisan kao istinita priča o najboljim ljudima u najgorim vremenima, ovaj igrano-dokumentarni film prati Dianu Budisavljević (Alma Prica), zagrebačku humanitarku i socijalnu aktivistkinju koja je tijekom Drugog svjetskog rata organizirala akciju spašavanja i zbrinjavanja srpske djece iz ustaških logora tijekom Drugog svjetskog rata. Koristeći svoje austrijsko podrijetlo, Diana je apelirala na vlast, crkvu i Crveni križ da iz logora spase barem djecu, no nakon što nitko nije preuzeo odgovornost, odlučila je sama iz svog stana organizirati akciju kojom će do kraja rata od sigurne smrti biti spašeno više od deset tisuća djece.

Jutro nakon održavanja premijere Dnevnika Diane Budisavljević – u subotu, 14. rujna u 12 sati – u sklopu programa Kava s autoricom, zainteresirana će javnost i publika Art-kina imati priliku porazgovarati s redateljicom Danom Budisavljević. Moderator razgovora bit će Nebojša Zelič, docent Filozofskog fakulteta u Rijeci, a za sve posjetitelje koji imaju pitanje ili naprosto žele čuti više o redateljici i filmu, ulaz je slobodan. Kavi s autoricom prethodi jutarnje prikazivanje filma, zakazano u 10 sati, a svim članovima i članicama Filmskog kluba 54+ na jutarnju je projekciju ulaz slobodan.

Premijerni se program povodom otvaranja nove sezone u Art-kinu prikazuje u sklopu programskog pravca Doba moći, dijela programa Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

Ulaznice za premijeru Dnevnika Dane Budisavljević kreću u prodaju u ponedjeljak, 9. rujna u 10 sati na blagajni Art-kina te se ondje prodaju svakog dana u radnom vremenu od 10 do 18 sati, a od ponedjeljka su dostupne i putem platforme ulaznice.hr.

KONTAKT

Hulahop d.o.o. za filmsku produkciju i usluge u kulturi
Nova Ves 18
HR 10 000 Zagreb

Produkcija i distribucija
info@hulahop.hr
tel +385 (0)1 390 70 74
fax +385 (0)1 466 64 43

Mediji
press@hulahop.hr
mob: +385 99 8124 407