Nakon pet tjedana Dnevnik Diane Budisavljević i dalje u hrvatskim kinima

2019-11-07 DIANA gledanost 1998x1080 2

Film redateljice Dane Budisavljević “Dnevnik Diane Budisavljević” ulazi u šesti tjedan redovnog kinoprikazivanja, a dosad ga je, od premijere u pulskoj Areni, pogledalo više od 28.000 gledatelja širom Hrvatske.

Tijekom studenog film se i dalje svakodnevno prikazuje u zagrebačkim CineStar kinima Branimir i Kaptol Centar, u kinima Kinoteka i Tuškanac, u osječkom Kinu Urania, u riječkom Art-Kinu Croatia, u splitskim Zlatnim vratima, a u planu su i projekcije u Novoj Gradiški, Svetom Ivanu Zelini i Ivanić Gradu.

Cjeloviti raspored dostupan je na stranici www.dnevnikdianebudisavljevic.com

Uz redovno prikazivanje u Hrvatskoj, Dnevnik je već imao svoju premijeru u Turskoj i Njemačkoj, a uskoro, 11.11. slijedi svečana beogradska premijera.

Zbog velikog interesa publike, i nakon rasprodane dvije uzastopne projekcije u Kombank dvorani koja broji 1.300 mjesta, u prodaju su puštene ulaznice i za treću projekciju istoga dana.

Više informacija o beogradskoj premijeri dostupno je na Facebooku Dnevnik Diane Budisavljević.

Dan nakon beogradske premijere, 12.11., film će biti premijerno prikazan u Subotici (17h) i potom u Novom Sadu (20h).

Podsjetimo, nakon što je ‘Dnevnik Diane Budisavljević’ nagrađen Velikom zlatnom arenom za najbolji film, Zlatnim arenama za režiju, montažu i glazbu te nagradama publike i kritike u pulskoj Areni, velik interes publike potaknuo je ljetnu turneju po jadranskim otocima i festivalima, te kinodistribuciju širom Hrvatske uz brojna gostovanja ekipe filma.

Glavnu ulogu Diane Budisavljević tumači Alma Prica, njenog supruga Julija Budisavljevića igra Igor Samobor, njegovu sestru Miru Kušević igra Mirjana Karanović, a prvu filmsku ulogu nadbiskupa Alojzija Stepinca ostvario je Livio Badurina. U ostalim ulogama su Areta Ćurković, Ermin Bravo, Krešimir Mikić, Vilim Matula, Urša Raukar, Biserka Ipša i dr. Film je nastao u produkciji Hulahopa iz Zagreba koji je ujedno i distributer filma te u suradnji sa slovenskim i srpskim producentima December i This and That Productions. Sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, Slovenskog filmskog centra, Filmskog centra Srbije, HRT-a i europskih fondova MEDIA i EURIMAGES.

Sve informacije o putu filma i gostovanjima filsme ekipe redovito se ažuriraju na Facebook stranici filma i službenoj web stranici filma.

KONTAKT

Hulahop d.o.o. za filmsku produkciju i usluge u kulturi
Nova Ves 18
HR 10 000 Zagreb

Produkcija i distribucija
info@hulahop.hr
tel +385 (0)1 390 70 74
fax +385 (0)1 466 64 43

Mediji
press@hulahop.hr
mob: +385 99 8124 407