Film “Dnevnik Diane Budisavljević” od početka veljače u kinima širom Slovenije

Igor Samobor I Alma Prica na snimanju

Film “Dnevnik Diane Budisavljević” redateljice Dane Budisavljević od 6. veljače počinje se prikazivati u slovenskim kinima, a redovnoj distribuciji i turneji ekipe prethodi svečana projekcija u ljubljanskom Kinodvoru 5. veljače 

Nakon što je “Dnevnik Diane Budisavljević” u redovnoj kinodistribuciji u Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini pogledalo više od 55 tisuća ljudi, film i ekipa kreću na turneju kinima susjedne Slovenije.

Uz redateljicu Danu Budisavljević, glavnu glumicu Almu Pricu te svjedoka Živka Zelenbrza, ljubljanskoj publici poklonit će se Igor Samobor, Mirjana Karanović, Urša Raukar, Vilim Matula i Jerko Marčić te brojni drugi suradnici na filmu. Film nastavlja igrati u Kinodvoru i kinu Komuna u Ljubljani, a dio ekipe nakon Ljubljane kreće na turneju slovenskim gradovima pa će tako dan za danom gostovati na projekcijama u Izoli, Celju, Domžalama i Sežani. Tijekom ožujka “Dnevnik Diane Budisavljević” na programu je kina u više od deset gradova Slovenije, a detaljan raspored projekcija dostupan je na službenoj stranici filma na adresi www.dnevnikdianebudisavljevic.com te na Facebook stranici filma.

Slovenski glumac Boris Ostan
Slovenski glumac Boris Ostan na setu

“Dnevnik Diane Budisavljević” apsolutni je pobjednik Pulskog filmskog festivala održanog prošlog ljeta, od kada je dobio ukupno trinaest nagrada, među kojima je posljednje priznanje Hrvatskog društva filmskih kritičara – nagrada Oktavijan za najbolji dugometražni igrani film u 2019. Godini.

“Dnevnik Diane Budisavljević” nastao je u produkciji Hulahopa iz Zagreba te u suradnji sa slovenskom kućom December i srpskom This and That Productions. Sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, Slovenskog filmskog centra, Filmskog centra Srbije, HRT-a i europskih fondova MEDIA i EURIMAGES. Priča je to o zaboravljenoj heroini Drugog svjetskog rata, Austrijanki koja je živjela u Zagrebu mirnim građanskim životom. Nije htjela zatvoriti oči pred strahotama koje su se događale te je s prijateljima i suradnicima organizirala spašavanje više od 10 tisuća srpske djece iz ustaških logora.

RASPORED PRIKAZIVANJA

Kinodvor
5.2. (od 6.2. redovna distribucija) GOSTOVANJE EKIPE
Komuna
6.2. (početak redovne distribucije)
Kino Izola 6.2. do 9.2. GOSTOVANJE EKIPE
Kino Metropol Celje 7.2. GOSTOVANJE EKIPE
Kino Domžale 8.2., 15.2. i 20.2. GOSTOVANJE EKIPE
kino Sežana 9.2. GOSTOVANJE EKIPE
Kino Vrhnika 11.2. i 15.2.
Kino Tolmin 12.2. i 23.2.
Kino Velenje 17.2. i 23.2.
Kino Kočevje 20.2.
Kino Črnomelj 23.2. i 29.2.
Kino Tolmin 27.2.
Kino Radovljica 1.3.
Kino Ptuj 12.3. i 19.3.
Kino Šmarje pri Jelšah 21.3.

 

KONTAKT

Hulahop d.o.o. za filmsku produkciju i usluge u kulturi
Nova Ves 18
HR 10 000 Zagreb

Produkcija i distribucija
info@hulahop.hr
tel +385 (0)1 390 70 74
fax +385 (0)1 466 64 43

Mediji
press@hulahop.hr
mob: +385 99 8124 407