Dnevnik Diane Budisavljević u kinima širom Hrvatske od 3. listopada

Art-kino Croatia, premijera

Film ‘Dnevnik Diane Budisavljević’ redateljice Dane Budisavljević tijekom listopada igra u kinima CineStar te u više od 20 drugih kina diljem cijele Hrvatske, a uz brojne projekcije najavljeno je gostovanje i razgovor s redateljicom i ekipom filma.

Odlične reakcije publike i kritike

Na ljetnoj turneji hrvatskim otocima i na festivalima film ‘Dnevnik Diane Budisavljević’ pogledalo je više od 10 tisuća ljudi, a oduševljene reakcije publike i pozitivne kritike najbolji su uvod u redovno prikazivanje apsolutnog pobjednika Pulskog filmskog festivala u kinima širom zemlje.

Gdje pogledati film

Od 3. listopada film je svakodnevno na programu CineStar kina Kaptol Butique i Branimir Centar u Zagrebu, Joker u Splitu te Portanova u Osijeku.

Igra još u više od 20 gradova i kina – u riječkom Art-kinu Croatia ulazi u drugi mjesec uspješnog prikazivanja, a započinje igrati u Velikoj Gorici, pulskom kinu Valli, splitskim Zlatnim vratima i Kinu Karaman, osječkoj Uraniji, Vinkovcima, Đakovu, Varaždinu, Krapini, Čakovcu, Imotskom, Podgori, Omišu, Dubrovniku, Sisku, Koprivnici, Bjelovaru, Samoboru, Umagu, Rovinju, Novom Marofu, Opatiji, Malom Lošinju …

Sve informacije o točnim terminima prikazivanja i lokacijama dostupne su na NASLOVNICI u rasporedu projekcija. Dodatne materijale i put filma možete pratiti na Facebooku i Instagramu.

Više o filmu

Film ‘Dnevnik Diane Budisavljević’ istinita je priča o najboljim ljudima u najgorim vremenima.

Glavnu ulogu Diane Budisavljević glumi nacionalna prvakinja Alma Prica, njenog supruga poznati slovenski glumac Igor Samobor, a u ostalim ulogama su Ermin Bravo, Areta Ćurković, Krešimir Mikić, Mirjana Karanović, Vilim Matula, Urša Raukar, Biserka Ipša i brojni drugi. Film je na 66. Pulskom filmskom festivalu ujedinio žiri, kritiku i publiku te je uz osvojene Veliku zlatnu arenu za najbolji film, nagradu publike i nagradu kritičara Europe i Mediterana, osvojio još Zlatne arene za režiju (Dana Budisavljević), glazbu (Nenad i Alen Sinkauz) te za montažu (Marko Ferković). Također, ovo je prvi put od davne 1957. godine da je glavnu nagradu festivala u Puli dobio film žene redateljice.

KONTAKT

Hulahop d.o.o. za filmsku produkciju i usluge u kulturi
Nova Ves 18
HR 10 000 Zagreb

Produkcija i distribucija
info@hulahop.hr
tel +385 (0)1 390 70 74
fax +385 (0)1 466 64 43

Mediji
press@hulahop.hr
mob: +385 99 8124 407