Dnevnik Diane Budisavljević nagrađen kao najbolji debitantski film u njemačkom Cottbusu

Cottbus

Film “Dnevnik Diane Budisavljević” redateljice Dane Budisavljević nagrađen je na filmskom festivalu u njemačkom Cottbusu za najbolji debitantski film.

“Redateljica Dana Budisavljević uvjerljivo je i emotivno snažno ispričala priču o mračnom poglavlju iz povijesti svoje zemlje Hrvatske uspješno ujedinivši igrane scene i dokumentarni materijal. Suzdržano se koristi filmskim sredstvima uzdajući se u istinitost iskaza svjedoka. Glumačka ekipa omogućuje nam osjetiti vrijeme u kojem se hrabrost i ljudskost nisu podrazumijevali”, riječi su žirija Filmskog festivala u Cottbusu kojim je obrazložena nagrada.

Njemačka premijera filma “Dnevnik Diane Budisavljević” održana je prošlog tjedna u Cottbusu, samo nekoliko dana nakon međunarodne premijere filma na 56. Međunarodnom filmskom festivalu u Antaliji Golden Orange. 

Sve to dolazi kao odlična vijest uoči beogradske premijere najavljene za 11. studenoga u Kombank dvorani u sklopu festivala Slobodna zona. Interes beogradske publike za filmom iznenadio je i organizatore festivala te su uz rasprodanu premijernu projekciju u dvorani od 1.300 mjesta u roku tjedan dana rasprodane još dvije projekcije iste večeri. 

“Dnevnik Diane Budisavljević“ premijerno je prikazan ljetos na Pulskom filmskom festivalu, gdje je osvojio šest nagrada, među kojima i nagradu za najbolji hrvatski film. Nakon uspješne ljetne turneje i svečane zagrebačke premijere u KD Vatroslava Lisinskog, film se od 3. listopada redovno prikazuje u kinima širom Hrvatske u distribuciji tvrtke Hulahop, ujedno i producenta filma. Dosad ga je u Hrvatskoj pogledalo oko 30.000 ljudi, a i dalje igra u CineStar kinima te u ostalim kinima Kino mreže. Redovna kinodistribucija u Srbiji započinje 14. studenog i film će u distribuciji tvrtke Fame Solutions biti prikazan širom zemlje.

 

KONTAKT

Hulahop d.o.o. za filmsku produkciju i usluge u kulturi
Nova Ves 18
HR 10 000 Zagreb

Produkcija i distribucija
info@hulahop.hr
tel +385 (0)1 390 70 74
fax +385 (0)1 466 64 43

Mediji
press@hulahop.hr
mob: +385 99 8124 407