Dnevnik Diane Budisavljević dosad pogledalo više od 17 tisuća ljudi

2019-10-11 DIANA gledanost 1998x10802

Nakon svečane zagrebačke premijere održane 2. listopada u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog koja je okupila 1.800gledatelja, film ‘Dnevnik Diane Budisavljević’ u prvom tjednu redovnog prikazivanja u kinima širom Hrvatske pogledao je 5.301 gledatelj, tijekom ljetne turneje njih 10.137, a sveukupno, od premijere na Pulskom filmskom festivalu, film je vidjelo više od 17 tisuća gledatelja.

Od 3. listopada film ‘Dnevnik Diane Budisavljević’ redateljice Dane Budisavljević svakodnevno je prikazivan u CineStar kinima te u 15 kina širom Hrvatske koja djeluju u sklopu Kino mreže.

Tijekom prvih sedam dana redovnog prikazivanja, filmska ekipa gostovala je na premijernim projekcijama u pet hrvatskih gradova: u Vinkovcima tijekom Filmskog festivala glumca, u osječkom kinu Urania, sisačkom Kristalna kocka vedrine te kinima u Samoboru i Velikoj Gorici, a na svim je premijernim projekcijama puna dvorana s oduševljenjem pozdravila film i ekipu apsolutnog pobjednika Pulskog filmskog festivala. Tako je tijekom prvog tjedna prikazivanja film vidio 5.301 gledatelj.

Zbog interesa publike, u narednom periodu dodatno je proširena lista kina u kojima će ‘Dnevnik Diane Budisavljević’ biti na redovnom programu. Od 10. listopada osim u Zagrebu, Splitu, Osijeku i Rijeci, film se može pogledati u Zadru, Varaždinu te u  brojnim drugim gradovima čiji je popis, kao i raspored projekcija, svakodnevno ažuriran na internetskoj stranici www.dnevnikdianebudisavljevic.com.

U nadolazećem periodu, projekcije uz gostovanje redateljice najavljene su za Dubrovnik, Čakovec i Novu Gradišku, a u planu su uskoro i kino dvorane u Zadru i Slavonskom Brodu.

Podsjetimo, nakon što je ‘Dnevnik Diane Budisavljević’ nagrađen Velikom zlatnom arenom za najbolji film, Zlatnim arenama za režiju, montažu i glazbu te nagradama publike i kritike u pulskoj Areni, velik interes publike potaknuo je ljetnu turneju po jadranskim otocima i festivalima, a u Rijeci je početkom rujna otvorio novu sezonu Art-kina Croatia. Tako je, prije početka redovnog prikazivanja u kinima, film odgledala publika na sedam otoka, u trinaest otvorenih kina i na tri festivala – ukupno 10.137 gledatelja.

‘Dnevnik Diane Budisavljević’ istinita je priča o najboljim ljudima u najgorim vremenima.

Glavnu ulogu Diane Budisavljević tumači Alma Prica, njenog supruga Julija Budisavljevića igra Igor Samobor, njegovu sestru Miru Kušević igra Mirjana Karanović, a prvu filmsku ulogu nadbiskupa Alojzija Stepinca ostvario je Livio Badurina. U ostalim ulogama su Areta Ćurković, Ermin Bravo, Krešimir Mikić, Vilim Matula, Urša Raukar, Biserka Ipša i dr. Film je nastao u produkciji Hulahopa iz Zagreba koji je ujedno i distributer filma te u suradnji sa slovenskim i srpskim producentima December i This and That Productions. Sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, Slovenskog filmskog centra, Filmskog centra Srbije, HRT-a i europskih fondova MEDIA i EURIMAGES.

Sve informacije o točnim terminima prikazivanja i lokacijama dostupne su na službenoj stranici filma na adresi www.dnevnikdianebudisavljevic.com, a put filma možete pratiti na Facebooku i Instagramu.

 

KONTAKT

Hulahop d.o.o. za filmsku produkciju i usluge u kulturi
Nova Ves 18
HR 10 000 Zagreb

Produkcija i distribucija
info@hulahop.hr
tel +385 (0)1 390 70 74
fax +385 (0)1 466 64 43

Mediji
press@hulahop.hr
mob: +385 99 8124 407